Získali jsme čestné uznání PRESTA za rodinné domy Terasy K Lipám

Oslavujeme další úspěch naší dobře odvedené práce. Terasy K Lipám získaly čestné uznání v soutěži PRESTA – prestižní stavba jižních Čech.

PÍSEK/ČESKÉ BUDĚJOVICE – Po udělení hned tří trofejí v soutěži Realitní projekt roku, z které jsme si odnesli Cenu architektů, Cenu odborné poroty a Cenu veřejnosti v regionu Jihočeský kraj za výstavbu developerského projektu Moderní domy Terasy K Lipám v Písku, se radujeme z další. V soutěži PRESTA – prestižní stavba jižních Čech 2020 – 2022 jsme za stejnou realizaci dostali Čestné uznání PRESTA v kategorii Rodinné domy a bytové stavby.
Toto sdílené druhé místo bylo uděleno naší stavební společnosti jako zhotoviteli stavby za řešení lokality a netradiční uspořádání uzavřeného rezidenčního komplexu devíti rodinných domů. Dvoupodlažní domy s funkcionalistickými prvky jsou koncipovány v jednotném stylu a plynule navazují na venkovní prostory. Moderní rodinné domy jsou vybavené ve vysokém standardu a jsou energeticky úsporné. Za realizaci s velkou precizností a důrazem na konstrukční detail.
„Jsem velmi rád, že jsme získali další cenu za tento projekt. Je to významné ohodnocení nejen pro nás jako stavební firmu, ale i pro developera, architektku, projektanta a všechny, co se na této stavbě podíleli. Jde o velmi prestižní ocenění mezi dalšími velice kvalitními realizovanými projekty, kterými jsou například Molo Lipno nebo Rezidence Oskarka v Českých Budějovicích. Pro nás je důležité také v tom, že víme, že naši práci děláme dobře a nabyté zkušenosti můžeme využít do právě připravovaného projektu Terasy Putimská v Písku,“ řekl s potěšením Ing. Tomáš Kočí, člen správní rady KOČÍ a.s.
Kvalitu soutěžních staveb posuzovala odborná jedenáctičlenná porota nezávislých odborníků složená ze zástupců vyhlašovatele a spoluvyhlašovatele, kterými jsou Český svaz stavebních inženýrů ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Svazem podnikatelů ve stavebnictví ČR a Jihočeským krajem. Soutěž hodnotí kvalitu stavby z různých pohledů od projektového řešení, přes realizaci až po řemeslný detail v celém Jihočeském kraji.
Vyhlášení výsledků se uskutečnilo na slavnostním večeru stavbařů v úterý 11. dubna 2023 v Českých Budějovicích.