Vítězství v KOČÍ ALGORIT STREETBALL CUP slavil Píza team

Pohár pro nejlepší hráče ze sobotního legendárního píseckého streetballového turnaje zdvihl nad hlavu Píza team kapitána Zdeňka Hronka. Hřiště Víti Krejčího se osvědčilo.

PÍSEK – Venkovní basketbalové hřiště Víti Krejčího v areálu ZŠ J. K. Tyla v Písku v sobotu 7. září 2024 hostilo 11. ročník KOČÍ ALGORIT STREETBALL CUP. Nové místo odehrání turnaji na kvalitě neubralo. Naopak. Hráči i jejich příznivci si mohli v pohodě a dobré náladě užívat výkony všech účinkujících.

Mezi 16 týmy se z celkové výhry nakonec radoval Píza Team ve složení Zdeněk Hronek (kapitán), Jan Kadlec, Giom Voláš, Petr Procházka, Filip Janovský (změna po zranění Jana Kadlece). „Tento turnaj je pro mě jako Písečáka priorita a vždy se ho snažím zúčastnit. Organizátoři jsou úžasní a každý ročník je výjimečný. Jsem rád, že jsem účastníkem této basketbalové akce. A dnes se nám ještě podařilo celý turnaj vyhrát,“ pochvaloval si Zdeněk Hronek z vítězného týmu.

V kategorii Mládež si zahrálo celkem šest týmů a odměněny byly všechny. Bylo vidět, že v Písku se vychovávají budoucí kvalitní hráči.

V individuální soutěži v trojkách kraloval Matěj Bartoš z týmu Makovci.

„Turnaj se opět velmi povedl. Změna místa na kurt Víti Krejčího pomohla hlavně basketově, kde se hrálo na kvalitním povrchu. Soutěž to herně hodně pozvedlo. Velmi mě překvapil tým, který celý turnaj vyhrál. Sám jsem s nimi slavil až do ranních hodin a tímto jim ještě znovu posílám velké gratulace. Věřím, že za rok se zas všichni uvidíme,“ uvedl Ing. Tomáš Kočí, člen správní rady firmy KOČÍ a. s.

„Těší nás zájem o náš streetball. Přálo nám počasí, nadšení hráčů i diváků. Mohu tudíž konstatovat, že jsem s celým turnajem velmi spokojený. Jednalo se již o 11. ročník a jsem rád, že se v Písku rodí nádherná tradice. Děkuji všem zúčastněným, byli perfektní,“ řekl po turnaji Petr Čáp, jednatel firmy ALGORIT CZECH s. r. o. Oba zástupci pořadatelů si společně zahráli v týmu Vinaři.

Organizátoři soutěže se poprvé dostali do situace, kdy museli odmítat přihlašující se týmy. Hlásilo se totiž víc týmů, než dovoluje kapacita celé soutěže. Tento zájem je pro ně potěšující a věří, že KOČÍ ALGORIT STREETBALL CUP své příznivce nikdy nezklame.

Průvodcem a moderátorem celé akce byl již tradičně trenér mladých píseckých basketbalistů Milan Matějka. „Jsem spokojený. I letos se turnaj moc povedl,“ hodnotil Matějka.

Akce je podporována městem Písek. Výtěžek podpoří basketbalovou mládež v Písku.

Pořadatelé jsou Sršni – basketbalový klub Písek, KOČÍ a.s. a ALGORIT CZECH, s. r. o. Partnery turnaje jsou ZIP Inzert s.r.o., Cukrárna Hraběnka Mirotice, Velkoobchod Šíma, Club New York Písek, muJRum, PROGRESS sportswear, s.r.o. a Wittmann Battenfeld CZ spol. s r.o.

Výsledky

Dospělí:

Pořadí ve skupinách:

Skupina A: 1. Píza team, 2. Cebong, 3. Vinaři, 4. Ladies

Skupina B: 1. Makovci, 2. Divoká karta, 3. Nevím, 4. Filipino team

Skupina C: 1. 4Czech System, 2. Kůrovci, 3. Hrrr, 4. Four veterans

Skupina D: 1. Air Ballers, 2. Staroušova vnoučata, 3. Happy 3 friends, 4. Břicháči

Konečné pořadí:

  1. Píza team – Zdeněk Hronek, Jan Kadlec, Giom Voláš, Petr Procházka, Filip Janovský (po zranění Jana Kadlece).
  2. Air Ballers – Rudolf Vaclík, Dan Hejda, David Šlachta, Marek Neubauer.
  3. 4Czech system – Šulek, Hejný, Míšek, Pintner.

Nejlepší trojkař: Matěj Bartoš (Makovci).

Mládež: V kategorii Mládež byly odměněny všechny týmy. Hrálo celkem 18 dětí.

Foto Tereza Čápová a Zuzana Moravcová