Budujeme magnetickou rezonanci v Nemocnici Prachatice

Už za pár měsíců budou moci nově pacienti prachatické nemocnice využívat magnetickou rezonanci. Stavebně se na jejím vybudování podílí naše společnost.

PRACHATICE – Stavební práce na zhotovení veřejné zakázky „Přístavba magnetické rezonance k urgentnímu příjmu Nemocnice Prachatice a.s.“ probíhají od poloviny března. Nová část s magnetickou rezonancí bude disponovat přípravnou, ovladovnou, popisovnou a technickou místností. V přípravně bude možnost vyšetření pacienta na kovy a také převlíkací boxy. „Nebude chybět také kancelář pro účely provozu RTG, CT i MR a sklad. Vstup do prostoru magnetické rezonance bude ze stávající čekárny v přízemí,“ popsal výstavbu stavitel Jan Jedlička.

„Jako nemocnice jsme se rozhodli vybudovat a otevřít magnetickou rezonanci. Její potřeba vyplynula ze spektra péče o naše pacienty, zejména u nárůstu operací pohybového aparátu a s ohledem na poměrně dlouhou čekací dobu na toto vyšetření u jiných poskytovatelů. Věříme, že rozšíření služeb, o které naši pacienti i lékaři mají zájem, přispěje ke zlepšení kvality a dostupnosti péče v naší nemocnici,“ uvedl Ing. Michal Čarvaš, MBA, předseda představenstva Nemocnice Prachatice, a.s.,

Společnost KOČÍ a.s. vyhrála výběrové řízení na stavební část veřejné zakázky, a realizuje tak společně s vítězem technologické části, společností Siemens a.s., výstavbu budovy a zázemí pro magnetickou rezonanci včetně všech návazných technologií.

„Dosavadní spolupráci hodnotíme kladně, na stavbě vše probíhá v dohodnutých termínech a v rámci kontrolních dnů je stavba dozorována a koordinována. Věřím, že se vše podaří stihnout včas a v náležité kvalitě, a že na konci letošního roku budeme moci zahájit provoz magnetické rezonance,“ dodal Michal Čarvaš.

Stavební část s rozpočtem necelých 13 milionů Kč by měla být hotová do konce listopadu letošního roku.